Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Wednesday, March 11, 2009

sakit mata

ermmm...lately ni mata aku asyik sakit ker...actually aku pn xtau nk kata samada sakit or pedih...2,2 skali kot...huhuhu... pe yg pasti stiap kali ngadap laptop or pndg tempt yg bercahaya lama esp bwh cahaya matahari, mesti mata aku pedih gila2... kdg2 tu sampai kuar air mata... tp bkn nangis tau... npe ek??? ada sape2 leh gtau aku... doktor mata or optometrist... plz help me... ari tu ada gk aku g check power. kakak tu kata power aku x berubah pn... maintain cm dulu.. 100 on right and 175 on left... maybe sbb silau dh bertambah ker??? nth arrr...aku ni mata kanan power rendah tp silau tinggi. mata kiri lak power tinggi, silau rendah jer.. tp 2,2 mata ni silau lg tinggi dr power... kiranyer aku ni sush sket kalau nk drive kete mlm2... huhuhu..

key la... kpd sesape yg ada penyelesaian, tlg ek gtau aku... aku terseksa... kdg2 tgh study ngadap buku pn mata aku tiba2 berair... cm terharu sgt jer baca buku yg tebal menjangkau 1000pages tu..huhu..

bye...


aku bercermin mata... tembamnyer aku ms ni... mana tak nye... gambar ni masa LI dulu.. dok umah mmg cukup sgt la mkn.. sampai terblh2... tu sbb jd cm2... hehehe... aku cuba utk kurgkn "diameter" pp ku...hahaha

4 comments:

bayu said...

kite samelah jue..tp ko lg hujan..ak rebas je..

miss jue said...

aku xphm la..pe yg hujan??pe yg rebas???huhu..

bayu said...

yela ko sakit mate sampai nangis2 gaye ujan, ak gaye xbape cm ujan..haha ngarut..

miss jue said...

ooo...
mmg la
aku dh hujn lebt
ko tu rebas jer
hehe..