Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Wednesday, April 29, 2009

tajuk????

aku xd tajuk yg menraik utk post kali ni...
aku dh lps 3 final exam papers and berbaki lg satu on 7th may...
lmbt lg...

so smlm aku berjaya membuang masa dgn menonton drama bersiri jepun yg aku x ingt tajuk dia tp agak best... citer sal cikgu... kwn2... n more...abis tgk citer tu aku bc novel yg mulanya aku rs agak bosan tp dh sampi klimax cm berminat nk abiskn even aku rasa novel tu cm x logik n nthpe2nth...
novel tu wat aku sebak smpi nk nangis pn ada... hahaha... emo nye aku ms bc novel tu... and aku tdo around kul3 pg smlm sbb temnkn "kwn" aku yg dirundung mslh x sudah... aku dh hmpir bhs ikhtiar nk tlg dia... lg pn aku xnk ckp lbh2 sbb dia still ada famili... plg penting aku xnk pisang berbuah 2x... ckupla masa lalu wt aku sedih smpi ari ni... huhuhu...
pg td aku sengaja bgn lmbt sbb aku rs mood utk study for the last paper (QA) x sampi lg... so aku bgn pg td, mndi n trus ngadap laptop smpi la skg ni... dan Alhamdulillah wireless agak memuaskn pg ni... mayb musim exam skg ni... lg pn aku rs ramai yg dh abis final exam...
erm... tgh2 online ni aku jejak la blog member2 la n sampi aku jejak blog nth sape2 yg aku x kenal... blh ker??? aku rs xslh... at least aku dpt bljr kenal hidup drp penglmn org len... dan aku rs slama aku hidup ni mmg cm aku bljr ttg hidup... sbb penglamn dn perjalanan hidup kita xkn sama dgn org len...
sampi la aku kt satu blog ni... kalau xslh nama blog nyer "BLOG UMI"... dlm blog tu ada post lagu IBU... pnh dgr x??? aku rs member2 taayah mesti tau... lagu tu ala2 mcm ni...
ibu...
bergenang air mataku...terbayang wajahmu yang redup sayu kudusnya kasih yang engkau hamparkan bagaikan laut yang tak bertepian...
**selebihnya korg smbung sendiri..
baca lirik tu teringt ibu aku kt umah... aku sepatutnya blik umah ari ni ngn my uncle tp disbbkn cuti my uncle x diluluskn lg, so aku stay lg kt bumi shah alam ni... nth arr... sjk arwah ayah xd aku rs aku mkin sensitif... sensitif ngn keadaan sekeliling... kdg2 tu bila sembg ngn ibu dlm phone pn aku jd sebak... nth arr... mayb sbb ada certain perkara arwah ayah yg slalu tny pd aku.. jd bila ibu amik alih tugas tu, wat kn air mata aku x mmpu nk dibendung lg... betapa kuat nyer rindu dlm hati ni...potret aku sekluatga masa raya thn lepas, raya thn 2005 dan masa kami sekeluarga menunaikn umrah terhias indah atas meja study aku... bila tgk gambr arwah ayah mmg jauh berbaze sepjg 5 thn tu... terlalu kurus jauh beza ms arwah sihat...

dan bila tgk gmbr kami sekeluarga gi wat umrah, terngiang2 kt telinga aku ttg kata2 arwah ayah nk bw adik aku gi umrah lg... sbb kami adik bradik yg len dh 2x menunaikn umrah... Alhamdulillah... cuma adik br skali berpeluang ke sana... tp semua tu x kesempaian... mungkin rezeki adik akan datang tp cuma bkn dgn arwah ayah...

ok la...
dh pjg sgt aku menulis...
utk kwn2 yg lum habis exam cm aku ni...
teruskan perjuangan...semoga kita sama2 berjaya... AMIN....

wassalam...


2 comments:

merentas horizon said...

baca nama jue..otomatik ingt jue aziz.heh~ even dlu i called u bedah..tp xpela skrg calling jue pulak. gile lama gap paper!xaci...huh..i paper esok tau..tp cm masih menerawang lg nih.adeyh..
cik ju..sile la letak shoutbox/cbox bleh la penziarah meninggalkan jejak di blog anda :D

miss jue said...

ok2...
i'll try miss ecah...
agk bz skg ni wlupun seminggu gap...sbb aku x suka membaca...
cuti pjg nti aku perindhkan lg blog aku ni key???