Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Friday, October 2, 2009

dean's list award

lepas kelas FRS650 kul12.30 tadi terus balik bilik... selalunya saya pegi "Art of Women" tapi tadi entah nape rasa cam x nak pegi and tambah2 tengah lapar... so balik kolej jalan kaki, singgah teratai beli nasi tomato... DC teramat ramai la manusia... malas nak sesak2... sampai bilik, lepas makan rehat2 jap... then baru perasan my rumate ada sangkut nice green baju kurung+tudung manik2 ala selendang CT... mula2 tak pk pe2 then baru teringat...

esok ada majlis penganugerahan pelajar2 FSG yang mendapat Anugerah Dekan bagi peperiksaan April2009... bila teringat tu, langsung terasa amat sedih... sebab saya x dapat attend event tu macam sem lepas... of course la bukan sebab saya ada perkara lain tapi sudah tentu kerana nama saya tidak tersenarai... wawawaaaaa....


*****************************


4months ago, somewhere in june...
lepas tengok result kat UiTM student portal, hati saya teramat kecewa tapi masih bersyukur... saya x logout pun dr student portal dan saya biar jer window tu... then bonda asked me bout my result... saya minta bonda tgk sendiri... saya x nak gtau... lepas bonda dah tgk, bonda kata "xpe... at least lulus semua paper and still in first class..." dan air mata saya yang sejak tadi bertakung dah mula mengalir peralahan... teramat sedih... lepas tu saya dok berkira2 pointer yang perlu saya dapat untuk terus kekal first class...and hasilnya saya perlu maintain 3.5 above for the last 2 sem before go to industrial training...
few days later, masa kenduri kesyukuran kt rumah makcik saya, makcik2 saya sume sibuk tanya result saya... dan jawapan saya, "jatuh... bkn jatuh je, jatuh tergolek2..."
boleh anda bayangkan betapa teruknya result saya sem lepas??? dan bonda sentiasa menyokong saya... kata bonda, "sem lepas cmne nak study, hujung minggu je dtg hospital pagi sampai ke mlm... masa final exam, tgh sedih sgt..." [thanx bonda... love u sooooo much!!!]

itu kata2 bonda tapi bagi saya tu bkn alasan walaupun perginya ayahanda semmgnya memberi kesan pada saya... dan saya akui kosentrasi sedikit terganggu... tapi saya pgg jnj2 saya pada ayahanda hingga pada hari result keluar... saya kecewa... dan mungkir pada jnj saya dgn ayahanda...
betul la kata org, "kita hanya merancang, tapi rancangan Allah yang terbaik..."


*****************************


dan hari ni... saya sedih kembali... beberapa org classmate saya bakal ke event esok... saya jelous... seriously JELOUS!!! [maafkan saya...]


[gambar hiasan konvo diploma 26nov2008]
konvo nanti 2011 [insyaAllah...] x boleh la saya melaram dengan selempang lagi...
rasa cam x cantik lak xde selempang... huhuhu...


4 comments:

nuruzshith said...

k.jue, chaiyouk2!

wats worth da prize is always worth da fight..

hehe.

** SiZuKa ChAn ** said...

its ok..
at least ko penah merasa pe yg org len merasa..
i mean...ko penah dpt dean list...
idup xselalu kite berada di atas...
pe2 pon...best of luck babe...

miss jue said...

nuruzshith>> thanx... will alwanys remember that ^_^

sizuka chan>> yup!!! idup x slalu kite berada di atas..

to myself>> nothing impossible in life...

.napisah. said...

salam raja..found ur blog hehe. sorry for ur lost..i baru tau abt ur late dad. takziah..

anyways, gona be in ur followers list la after this. hehe rajin2 update ye..