Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Friday, January 22, 2010

really tired!!


dah 3 minggu kelas dah saya rasa penat teramat sangat... tambah2 dengan cuaca x menentu kat shah alam sekarang ni... sekejap hujan dan sekejap panas.. balik kelas petang tadi saya meredah hujan sedangkan tengahhari tadi punya panas... dugaan sungguh...

actually jadual kelas semester ni tak la pack sangat walaupun semester ni amik 22 credit hours. tolak 6credit hours untuk FYP, so berbaki 16 saja untuk kelas. amat lengang.. tapi bila fikir2 FYP saya x sampai separuh jalan ni, rasa cam nak nangis jer... Allah je yang tahu... 

ni jadual kelas saya untuk semester ini... insyaAllah ini semester akhir saya di shah alam before industrial training next semester. dah hantar resume dekat hospital raja permaisuri bainun, ipoh. entah dapat atau tak, saya tak tau... kalau x dapat, saya usahakan tempat lain yang dekat dengan rumah saya. supaya saya tak perlu bersusah payah mencari rumah sewa dan transport... semoga dipermudahkan segalanya... ameen...

[sila klik untuk melihat dengan lebih jelas]

so, pe pendapat awak semua dengan jadual saya? mesti awak2 kata BESTnya... kelas sikit sangat. memang sikit. tapi bila tengok jadula hari khamis dan jumaat, rasa sedih. pukul3 ada kelas Forensic Science 2 jam then rehat sejam untuk solat dan makan before sambung kelas Criminal Law and Evidence for another 4 hours!!! memang rasa... entah laaa... susah nak cakap... tapi khamis lepas rasa cam best je kelas LAW walaupun mula3 tu saya agak cuak sebab saya dok dpn meja lecturer. tapi lama2 cam okey sebab faham sikit2 [sikit jer?? jadi la... drp x faham langsung] apa yang dia ajar... then tadi kelas TOXICOLOGY pukul5 sampai 7, abis bab1. kelas ni lagi pening dari kelas LAW sebabnya 100% english dan lecturer tu slang english dia lain sikit. jadi kena dengar betul2 pe dia cakap. tapi tadi tumpuan saya terganggu sebab tempat saya dok tu tak strategik langsung... kena panas petang... BENCI!!! 

oh yaaa... lupa nak cerita, walaupun jadual saya amat lenggangkangkung tapi masa terluang tu bukan la sepenuhnya untuk bermalas2 di atas katil tapi saya terpaksa merajinkan diri dalam lab. saya rasa lab assisstant tu pun dah bosan tengok saya datang tiap2 minggu tapi tak siap2 lagi keje. rabu lepas saya pegi lab agi sebelum kelas Forensic Science untuk analyze standard solution. then syok2 men2 calibartion table kt HPLC tu, dapat message dari classmate saya [actually she forwarded msg from our lecturer], class is cancelled!!!
rasa sangat lega sebab boleh la saya paksa HPLC tu berkerja untuk saya hingga petang. dah abis analyze semua standard, tiba2 baru perasaan peak area tak betul. peak area untuk low concentration lagi besar dari peak area untuk high concentration.. logik ker??? kalau korang tak faham pe2 pun, mesti korang tau benda tu tak logik... jadi salah siapa di sini??? of course la salah insan yang prepare standard solution tu... sape la gamaknya... *wink*

then dkt2 pukul4 , rasa badan dah letih. mata dah sakit ngadap instrument, saya pun prepare standard lain. then terus nak balik kolej sebab tak solat zohor lagi. Astaghfirullah.... 
moral of the story, jangan fikir kelas sikit saya bersenanglenang... on that wednesday, i spend my time from 9am until 4pm at the lab... so TIRED!!!

dan malam ni, saya gaduh dengan dia-tahu-dia-siapa... hehehe... [tu pun nak citer kt sini... =p]



salam mahabbah
salam ukhwah
wassalam...


3 comments:

anak_hamja said...

huhu. biase la.. aku pun jadual agak lengang sem ni.. just isnin je penuh pagi ke petang.. ko kire ok gak projek tahun akhir ko da nampak progres... aku??? bace pun x abis g... waaaaa..

miss jue said...

nth la.. kneala tnjk ada progress..nti SV tny kelu ak nk jwb. actually dia suh mula dr last sem tp aku x wt pun. sem ni baru nk mula... pe nk jadi laaa

anak_hamja said...

hahaha.. biase la.. SV aku actually suh mule sem depan je.. sem ni kumpul info untuk propose... so aku rehat la lagi walaupun serabut gak nk cr info dan membace sambil nk kne wat summary.. huhu.. ala.. habis2 klu ko x siap projek ko.. extend la satu sem.. kkkkiki.. aiyhhh... mintak simpang la cik kiah.. hihihii