Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Sunday, September 26, 2010

Pekerjaan yang aku rasa tak sesuai dengan jiwa aku


NURSE. aku tak sesuai nak jadi nurse. sebab aku ni kurang sabar. pastu aku ni kurang rajin nak berdiri lama. maklum la badan tak berapa nak seimbang dan aku juga seorang yang geli2.



POLIS. tak sesuai nak jadi polis. tinggi tak cukup. berat terlebih. pendek kata BMI tak ideal. langsung polis reject!


PILOT a.k.a PEMANDU KAPAL TERBANG. ni pun tak sesuai dengan jiwa sebab sama macam polis. nak bawa kereta pun aku takut, ni kan lak nak bawa kapal terbang. tapi sekarang aku dah berani bawa kereta, motor je aku tak berani.


PRAMUGARI. ni tak sesuai dengan aku sebab body aku terlebih cantik. HAHAHHA... gila ko nak kerja pramugari?? mampus kena bambu dengan family.


DOKTOR. ni pun tak berapa sesuai dengan aku. sebab paling utama aku tak minat biologi. kalau belajar biologi tu rasa cam boleh pecah kepala. lagi pun aku tak larat la nak belajar lama2 sebelum kerja. HAHAHAHA.. alasan semata. sebenarnya tak berapa bijak nak jadi doktor

 apa persamaan antara kesemua pekerjaan yang aku nyatakan ni? cepat2 fikir... okey la.. biar aku bagi jawapan. pekerjaan2 ni semua tak sesuai dengan jiwa aku sebab...


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.








pekerjaan2 tu semua cuti tak tentu masa. maksud aku sabtu ahad tak tentu cuti. Oh NO!! aku tak boleh. orang lain bersuka ria goyang kaki sabtu ahad, aku pula kena bersengkang mata tahan nafsu nak tidur lama sabtu ahad. memang la tak sesuai dengan aku. mungkin sebab tu aku tak berapa pandai masa belajar dulu. kalau aku pandai, mesti aku dah jadi budak-bakal-doktor, tapi disebabkan aku suka main2 masa kelas biologi dulu, periksa pun asyik MERAH je report card jadi la budak kimia bukan budak perubatan.

haaaiiihhh.. entah apa aku merepak malam ni. SEKIAN TERIMA KASIH

salam mahabbah 
salam ukhwah 
wassalam... 



lots of L♥VE

6 comments:

misyamissyou said...

hhee..jd lecturer/cikgu cm ne?

shark said...

kerje x tntu masa le poket pnuh taw.
hehehe
pilih mn satu..

Ziezah a little girl said...

hahaha...kerja xtentu masa la poket penuh!hahaha

Sophie Al-yahya said...

haha..comel entry ni..

nina said...

tapi bila kerja kat jabatan patologi sekarang ni pon da ada on call..hujung minggu pon da kena kerja..hihi..

miss jue said...

misyamissyou : xleh jd cikgu. dah ada penglaman mengjar.. tak reti la nk ngajar orang jadi cerdikpndai

shark and ziezah: poket mmg penuh tpi hati tak happy. dah byk dgr citer orang poket penuh, hati sepi =(

sophie : comel??? tang mana comelnye??? musykil ni...

nina : MLT ek? skg kn sume yg keje kt hospital ada oncall.. bkn Dr je.. hehehe..