Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Thursday, October 14, 2010

Air kosong penawar pelbagai penyakit

Kajian para saintis mendapati amalan minum air sebaik bangun dari tidur setiap pagi mempunyai banyak manfaat. [mak aku pernah cakap kat aku pasal ni dulu. ada gak aku amalkan BILA TERINGAT]

Japanese Medical Society misalnya berjaya membuktikan dalam kes-kes tertentu, amalan ini mampu memulihkan penyakit termasuk yang serius.

Diantara penyakit yang termasuk dalam penyelidikan persatuan perubatan di negara matahari terbit itu ialah sakit kepala, sakit-sakit badan, sistem jantung, artritis, degupan jantung yang pantas, epilepsi, lemak berlebihan, bronkitis, tibi, meningitis, buah pinggang dan jangkitan pada air kencing.

Bagaimanapun amalan minum air kosong sebaik jaga dari tidur ini perlu mengikut beberapa peraturan untuk memastikan keberkesanannya.

• Minum empat gelas air (160 ml) sebaik jaga dari tidur setiap pagi dan sebelum memberus gigi.
• Berus gigi dan bersihkan mulut tetapi jangan makan atau minum apa-apa untuk 45 minit.
• Selepas 45 minit anda boleh makan dan minum seperti biasa.
• Selepas 15 minit mengambil sarapan, makan tengahari dan makan malam jangan makan atau minum untuk tempoh dua jam.
• Bagi pesakit yang lanjut usia dan tidak larat minum empat gelas air sekali gus diperingkat permulaan, mereka boleh memulakan kaedah rawatan ini dengan meminum air secara berperingkat sehingga mampu mencapai empat gelas sehari.



Kaedah rawatan dipercayai mampu merawat pelbagai penyakit dalam tempoh tertentu:
1. Tekanan darah tinggi – 30 hari
2. Gastrik - 10 hari
3. Diabetes – 30 hari
4. Sembelit – 10 hari
5. Kanser – 180 hari
6. Tibi – 90 hari.

Pesakit artritis hanya perlu mengikuti rawatan tersebut untuk tiga hari. Rawatan ini tidak mempunyai sebarang kesan sampingan kecuali diperingkat awal pesakit mungkin kerap buang air kecil.





salam mahabbah 
salam ukhwah
wassalam...


lots of L♥VE

3 comments:

Danial Ikhwan Jaafar said...

minum air memang sedap. =)
jadi, jangan malas nak minum air hehe

Zulfahmi Abidin said...

cool....nati fahmie practickan..tapi klu puase pulak ape kelebihannyer??

miss jue said...

danial : air minum air penting untuk ganti balik air yang dah keluar dr badan kita... kurang minum air boleh dehydrate tauu.

fahmi : jom sama2 amalkan.. kelebihan puasa?? nanti missjue tolong cari. kita share sama2 okey?