Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Monday, June 8, 2009

holiday

cerita sal 2 hari lepas...

12.30 pm... sabtu... 6jun2009...
bertolak dari umah g cameron highlands. dh agk lama x g sana, lbh dr 2 thn rsnya.. rs mcm x sedia jer nk g sana. aku ni mabuk sket kalu jln liku2 ni... dgn cuaca ari tuagk panas br kt simpang pulai aku dh rs 'pusing2'... dh mula berangin pale ni... arrgggghhhh!!! rs cm nk kuar lak isi perut ni. aku bertahan gk leps lebih sejam perjalanan tp lama2 x leh bertahan lg... aku sandarkan pale and tidur peluk my little niece [dek yah]... sume tido[aku a.k.a mak teh, adikku a.k.a mak su, annur and dek yah]... kecuali abg n kakak ipar aku... lebih kurang sejam lps tu aku terjg bila dek yah bangun dr pangkuan aku. waktu br jer lps kampung raja... aduhhhh... lum smpi lg.. dh kurg sket pusing2 pale aku. aku mkn sket biskut yang kakk ipar aku bw. kereta bersusun cm kereta api... lmbtnyer ms berlalu... lmbtnyer nk smpi tanah rata...


kampung raja to brinchang : more than 2 hours!!!

boleh anda bygkan betapa lembabnya pergerakan kereta wktu tu... mmg tensen btl... aku yang dok sj pn tensen, ni kan lagi driver2 sekalian.. dgn ada segelintir rakyat malaysia yang agk mementingkan diri sendiri... jalan dh la sempit [sbb kiri kann jaln penuh dgn kereta2 yang park sesuka hati], pastu bengkang-bengkok lak tu, ada gk yang nk tunjuk terror kt situ [potong Q].. geram aku...

at last, kul4++ aku sampi la kt tanah rata.. atau lbh tepat lg royal lily aprtment.. pnjt tangga sampi 3rd floor... lth.... msuk umah, trus tido... then br teringat perut blum diisi lg... mkn dulu [nsb baik ada bw nasi dr umah]...

mlm lak... pe jd??? g kuar mkn lbh kurg kul 8.30 kot... aku pn x ingt... sume kedai mkn kt tanah rata penuh... parkinh pun penuh... so jln kaki je la... kt pekan tanah rata tu... pusing punya pusing, at last mkn marrybrown jer... jd la... Allhamdulillah... kenyang gak... mlm tu tdi awal dgn lenanya...


ahad...7jun2009...
pg2 lg dh kuar g brinchang, nk bli sayur2... punya awal kuar sbb xnk lg terperangkap dlm kesesakan yang menggila... abis sgoppping sayur, araound kul10++ blik tanah rata n kete dh mula sesak dr tanah rata ke brinchang... nasib baik kuar awal... b4 blik umah, cr nasi lemak... breakfast nasi lemak, nuggets n sosej... kenyang... Alhamdulillah... xtau nk wt per... tido lg... hahahaaa... percutian yang menggemukkan aku... kui3... kul1 bgn, kemas2 nk blik ipoh. kul3 gerak nk blik... haaaa????? kete byk lg... abg aku kate "jln2 tanah rata dulu, kul5 br blik"... so jln2 kt tanah rata. syoknyer.... jln punya jln at last...
ni la hasilnya....

heheheee.... aku beli bantal strawberry... geram lak aku tgk bantal ni...
at last 5.30pm, ktorg b'gerak pualng ke ipoh lps isi perut kt tanah rata... n kereta still lg byk on d way from brinchang to kg raja... aku btl2 x phm npe kt situ la kereta tersengguk2... dan aku mula loya2 tekak n pale pn pusing2... at last about 40km to ipoh, aku tdo... sedar2 dh azan maghrib n dh smpi traffic light kt simpang pulai pn... Alhamdulillah... selmat smpi ke bwh... araound kul8 sampi umah...
percutian yang penat...tp still enjoy!!!




4 comments:

merentas horizon said...

bestnyer..xpnah lagi sampai cameron/genting.. stakat ni tanah tinggi, bukit bendera je la sampai..haha..

miss jue said...

pg la...tp jgn g time school holiday or public holiday... nti akan alami keadaaan yg sama..klu nk g, aku leh suggest tmpt yg murah dan selesa... confirm... x tipu!

anak_hamja said...

huhuh.. bantal strawberi tu same ngn akunyer.. ko amik akunyer ek ju...hihihi..

miss jue said...

oh no!!!!
cmne leh sama ngn ko lak ni...
xpe2...
aku nyer lg BESARRRR kot..
hehhee...