Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Tuesday, August 11, 2009

rindunya....

waaaaahhhhhhhhhh... lama sungguh [seminggu je pun...] blog ni tak berupdate... bukan x punya masa tapi keadaan telah menyebabkan segala agenda terancang saya terbantut... segala2nya bermula seminggu yang lepas...


date : 5ogos2009
bangun subuh macam biasa dan pagi ni rasa panas sangat badan sampaikan bila terkena air untuk berwudhuk pun meremang bulu roma... sebab panas terkejut tiba2 terkena sejuk... solat pun cepat2 sebab tak larat sangat2 nak berdiri [ya Allah, ampunkan dosaku pagi itu... ameen...] lepas solat terus tidur balik sebab kelas pukul11.30... tapi dah niat dari semalam [4ogos2009] nak pegi pusat kesihatan uitm pukul9.30pagi... bangun pukul8, mandi then breakfast ala kadar kat bilik [breakfast is the most important meal in a day... so dont u ever try to skip your breakfast unless you're fasting]. tengah dok bersiap2 tiba2 my fren zila call..."jue, on laptop x? nak guna jap... nak format pendrive..." pe kes la kawan aku ni... saya pun on la laptop, tunggu dia format pendrive dia yang bagai sarang menternak virus itu... borak2 then hujan turun dengan lebatnya... aduh!!! dugaan betul.. "jue, x yah pegi sekarang la.. ujan lebat ni..." rasional gak kata si zila tu.. saya pun merajinkan diri buat graf untuk report biochem.. lebih kurang 9.30pg hujan dah mula reda... capai payung then mula gerak tinggalkan melati.. tapi singgah jap kt kedai depan kolej, nak hantar notes untuk difotokopi... nak ambil kul4 ptg nanti... elok jer saya sampai bus stop, bus pun sampai... memang rezeki tak yah tunggu bus lama2 dalam hujan...
sampai PK (pusat kesihatan) pukul9.45pg ramai gak la manusia kt situ... dah la first time datang, ikut suka jer nak g mana... hehehe... masa register pun staff tanya, "adik x pernah datang sini ker???"... aku memang x pernah g PK since dari diploma lagi... selalu g private clinic jer... gaya cam banyak duit jer... =p

pukul9.55pg dapat angka giliran 5029... masa tu dah 5023... saya fikir setakat 6orang x la lama sangat kena tunggu. sempat la saya nak kejar ke kelas nanti. alih2 lepas 20minit, nombor still 5023... angin dah ni... dah la kena pakai mask, nafas saya lak panas semacam... memang agak menyeksakan... lepas hampir 50minit menunggu giliran yang hanya 6orang, nombor saya pun dipanggil... Dr tanya sakit per... "saya sakit tekak, batuk and demam since malam tadi..." nurse amik suhu badan... suspen gak saya masa tu... "38.8 degree"... haaaaa??? terkejut saya... dah lama x demam suhu setinggi tu.. Dr pn periksa anak tekak.. everything OK.. "banyakkan minum air..."
then Dr tanya "jumaat ada kelas x?"... of course la ada... 4jam straight kelas ari jumaat dari kul8.30 pagi sampai 12.30 tghari..
"saya bagi awak MC 3 hari, awak balik rumah hari ni juga tau..."
"what??? 3 ari MC..."
sebelum keluar, nurse bagi MC and pesan "dik, lepas ni terus balik umah tau..."
wawawaaaa... cam kena halau la lak...
tunggu bus depan PK sambil merenung masa depan... hahaha... terserempak dengan classamates dalam bus.. terus bagi dorang MC saya, minta dorang fotokopi and bagi pada lecturers...
sampai kolej, saya text my dear sist,

'akak, ju MC 3 ari. Dr suh balik umah hari ni gak'
[lurus bendul saya ni kan....????]

pastu mula la macam2 message sampai daripada brothers...

bonda call tanya macam2... wawawaaaa... cam nak nangis je masa tu...

pukul1 my dear sist datang ngn her husband... saya letih sangat.. sampai umah dear sist terus tiod sampai kul4 ptg... lama giler... bangun makan nasi beberapa suap then sambung tido lagi [tapi solat dulu laaaaa]Justify Full
malam tu, my dear sist dah macam nurse lak... selagi dia belum tidur, selagi tu la dia tanya dh makan ubat ker lum... bonda pun call malam tu tanya keadaan saya... dan saya masih sama seperti pagi tadi.. amat tidak berdaya untuk melakukan apa2 keje...


date : 6ogos2009
lepas subuh dear sist datang bilik, "panas lagi tak badan?"
dan badan still panas tapi x sehebat semalam... kul7 lebih dear sist datang dengan sedulang breakfast... mila panas semug, 100plus segelas, roti 4 keping dan marjerin... "makan pastu makan ubat, kul8 nanti abg oji bawa g hospital putrajaya"
saya juz anggukkan kepala... seksa betul nak abiskan air then teguk lagi air untuk makan ubat... rasa kembung semacam je perut pagi tu...

big brother bawa saya g bahagian kecemasan hospital putrajaya... saya x tau pe perlu di buat... tanya la guard kt situ... at last dia kata, "adik pegi klinik kesihatan kt presint 9 yer? adik tau x?"
x pe... kalau saya x tau pun, big brother tau... sampai klinik kesihatan putrajaya (KKP) hampir kul9pagi... big brother juz drop by saya kt situ... sebab dia pun perlu mencari nafkahkan... mula la pengembaraan saya di situ... sebelum masuk, saringan suhu badan... yesssss!!! dah turun 36.1 degree... kesan daripada ubat dan berjalan yang banyak pagi itu.. amik no giliran, 2232 dan masa tu giliran baru 2072!!!

lamanya nak kena tunggu... saya pun keluar dari PPK... sesak dalam tu... pukul10.30 baru dapat register... and pukul11++ baru masuk bilik Dr... sebelum keluar, saya sempat pesan kt Dr "Dr, saya x nak ubat yang saya dah ada... bagi saya ubat lain yer..."
12++ baru selesai semua urusan termasuk amik ubat yang hanya dua jenis tu [selsema dan cairkan kahak]
dear sist amik kul12.45... sampai umah, muntah sebab angin... perut kosong... makan, makan ubat terus tidur sampai la sebelum asar...
sepanjang MC 3ari, memang tu je la keje saya... bangun, makan, makan ubat, solat, tidur... mandi pun sekali sehari jer... hehehe...

key la...
tu jer cerita menarik nak dikongsi...
dan saya telah diisytiharkan bebas daripada virus2 yang menakutkan oleh Dr itu...


deeply thanx to my dear sist and husband, big brother, brother joe
and also my bonda...
really miss my bonda...


p/s : bila mau pulang ke ipoh ni... rindunya nak landing atas katil saya....

3 comments:

anak_hamja said...

alhamdulillah sihat akhirnya ko.. so ble ko nk wat kenduri nasik minyak tanda kesyukuran ngn jejaka pilihan.. hehehe.. just joke.. aku tgh boring2..

miss jue said...

ko nk mkn nasi minyak aku???tunggu la ek... lmbt lg laaaa...
duit x cukup lagi... nnti nk mkn pe lak lps kawin... heheheh...

anakhamja said...

makan jantung ulam timun... hahaha... baru la kulit lebih beseri2... dan menawan.. dan x perlu untuk menguruskan badan di slim world.. hahahaha