Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Saturday, August 21, 2010

108 darjah celcius

 
 *sila klik untuk tumbesaran anak gajah*
sila beri perhatian pada ayat yang bergaris. kalau korang tak nampak, aku tolong tulis balik
"Suhu badan kamu mencecah sehingga 108 darjah celcius"
masa aku baca tu, terus ter... "apakah??? suhu badan manusia mencecah 108 darjah celcius"
aduh... aku rasa benda ni tak patut jadi. tak tau la kalau typing error atau apa sahaja.
tapi bila fikir2 sambil tengok nombor2 kat keyboard ni, macam tak logik typing error. jauh bebenar kedudukan nombor 3 dan 1 dan 0... huhuhuu...
bayangkan kalau air mendidih tu pun kita dah rasa panas [100 darjah celcius]
macam mana la agaknya kalau manusia yang bersuhu 108 darjah celcius.
hhaaaiiiii... entah salah siapa. jangan salahkan guru sains yang mengajar masa sekolah rendah. 
apa2 pun, sila la prihatin tentang benda remeh temeh macam ni. kadang2 boleh buat orang gelak dan fikir penulis tu tak buat research dulu sebelum menulis.


psssttt : kamu tahu tak berapa suhu badan normal manusia? berapa suhu bilik?


salam mahabbah
salam ukhwah
wassalam...



lots of L♥VE

4 comments:

Mya Amira said...

hehe.. mgkin org tu slh taip kot.. mustahil la boleh hidup kalau 108.. hee

miss jue said...

harap2 la writer tu tersilap type... actually ayat tu dalam novel. mesti ramai orang dah baca..macam mana la editor boelh terlepas pandang.

mohd syafiq said...

orang ke hantu tu???108 kot..fuhh..
*melawat dari genk uitm
:)

MyraLove =) said...

pergh..dasat tu
boleh masak telur kalo pecahkan atas badan dia..haha