Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Friday, April 1, 2011

Baju terbaik untuk hari teristimewa

Ingat lagi tak entry aku tentang konvokesyen UiTM kali ke-74? Tak lama je lagi. Ada la lebih kurang sebulan lebih. Tadi masa lunch dengan ex-classmate yang sekarang ni berkhidmat sementara untuk UiTM di hatiku seperti aku, cakap la pasal konvo. Macam-macam la hal yang dicakapkan. Termasuk la perihal baju yang nak diperagakan masa konvo nanti. Zaman belajar ni, bila masa annual dinner dengan konvo je la masa untuk student melaram dengan beraneka jenis pakaian. Tapi kalau UiTM konvo, pelajar perempuan kena pakai pakaian kebangsaan maknanya baju kurung/kebaya/kebarung. Untuk ibu-ibu mengandung, boleh la pakai pakaian yang selesa. Tapi tak boleh nak tayang-tayang betis/paha (kain tu jangan la macam tak cukup benang nak jahit sampai bawah).

Sebenarnya, sejak tarikh konvo lagi aku dah terfikir nak pakai baju warna apa. Macam masa diploma dulu, aku pakai baju kurung warna pink. Masa tu tak terfikir nak pakai baju baru atau apa-apa je. Tapi bila balik ipoh, ibu kata dia bagi hadiah kat aku baju konvo. Kain ela tu dia pesan dekat kawan dia di Indonesia. Suka sangat!

Kali ni pun aku rasa macam nak pakai warna lembut-lembut juga. Tapi tak tahu lagi warna apa, kain apa or etc. Masa diploma dulu baju dia warna polos bersulam, kain bercorak batik. Kali ni cadang nak pakai borak batik sebab aku tak ada lagi baju batik tapi macam nak juga pakai baju kain kosong. Entah la. Yang pasti, baju tu nanti kena la match dengan hood. Aku rasa untuk FSG hood warna kuning. Jadi nak la cari baju yang warnanya sesuai nak match dengan hood tu. Warna jubah aku rasa tak jadi masalah sebab warna dark blue jubah konvo UiTM sesuai dengan semua warna.

Okey la. Kalau ada suggestion nak suruh aku pakai baju color apa or design macam mana, bagitau la aku ye.
Daaaaa~



aku yang terexcited nak konvo =P,

1 comment:

ShahZaint said...

dah mule berfikir nk melawa ekk... xpe... hari bermakna kan...