Jangan malu, jangan segan, sila klik ramai2 ^_^

Wednesday, December 28, 2011

Tawaran oh Tawaran!

ADUH!

Pening kepala aku. Dah lama giler tak buka email. Sejak nak habis 2011 ni memang rasa malas nak cek email. Tapi entah kenapa tadi rasa macam nak cek email. Sekali buka, haaaaaa, hambik ko! 20++ new messages dekat yahoo dengan gmail. Kebanyakkan dari jobstreet. Okey. So boleh delete dengan senang hati. Dah malas nak cari kerja lain.

Tiba-tiba, ternampak email dari Admin UTM. Aku dah berdebar-debar. Apakah itu? Sekali buka.





Terus jantung berdegup laju gila. Terus mesej Mr. XY. Bincang punya bincang, aku jadi cool sikit. Tapi masih lagi rasa tak sedap hati. Then teringat cousin yang belajar dekat sana, terus mesej dia. Explain semua-semua, terus ambil keputusan untuk terima offer tersebut dan minta untuk daftar untuk Semester 1 2012/2013. 

Aku rasa apa yang jadi pun, aku mesti terima tawaran tu. Dah banyak sangat peluang aku terpaksa lepaskan. Jadi peluang yang datang kali ni, memang aku akan pegang erat-erat. Soal kewangan semua tu, aku kena usaha cari jalan penyelesaian.

Harap-harap ini terbaik untuk aku dan masa depan aku. Berikan aku kekuatan untuk semua ini. AMIN.




3 comments:

MiszSpecky said...

Tahniah...genggam seeratnya, biar masa yang menentukan..

Kerajaan byk duit, dun worry..utm pon byk skim utk bantu student die..

UyaRayza said...

aminnnn~ insyaallah semuanye akan berjalan dengan lancar. Plus its a good opportunity

kalau-aku-tahu said...

boleh apply lg x untuk sem 1 2012/2013. nk apply kat ne? mintak tolong :)